AAKIRKEBY STATIONAAkirkeby st. fik en ny placering efter det store togsalg i 2016 og blev endestation på en pendulbane. Stationen stammer helt tilbage fra banens start i 1992 under navnet Tjørnely, men den nuværende bygning er fra 2004 med ændringer i marts 2007 efter et besøg på Bornholm. Byggemateriale flamingo, tag af plastic og skorstene af gasbeton, idet fuglene hakker i flamingo om vinteren. Varehuset er fra 2004,opført i flamingo, model Aakirkeby.

Stationens historie:

Herunder som det så ud i foråret 2016 før det store togsalg med den lange remise (90 cm) til den lange  DBJ M1.

Aakirkeby st. 2012, set fra gadesiden for at få indtryk af den meget lange motorvognsremise.

 Den oprindelige Tjørnely st. omkring 1995. Den nuværende station er placeret der, hvor Frichs firkantede holder. Den oprindelige stations placering tæt ved tjørnehækken voldte store problemer med fedtede skinner grundet bladlus.

så stationen blev flyttet og fik en stationsbygning udført i gasbeton. Tanken var allerede dengang, at det var Aakirkeby st., og det blev således, da hækken blev ryddet.

 

I 2002 blev stationsbygningen gulkalket, og Hækkerupbanen blev anlagt. Den udgik fra Tjørnely (Aakirkeby) St. langs med vejen og tjørnehækken. Sporsløjfen ses her. Hækkerupbanen fik kun en levetid på et års tid på grund af den kraftige plantevækst i sporet og de trange pladsforhold i sporsløjferne.


Oprettet: 09-06-00 Opdateret: 05-12-16 © JEBO HAVEBANEN 2000