KANNIKEGAARD St.

Stationen overlevede den store reduktion i 2016 og fik en ny placering på den nye rundbane. Også direktørboligen fulgte med og ses bag møllen. (Se flere billeder på "sporplan". Møllen er en hjemmebygget model af en hollandsk mølle i Kinderdijk. Den har også optrådt forskellige steder på Havebanen og har ikke noget med Bornholm af gøre. Bygningen bag stationen har heller ikke noget med Bornholm at gøre, det er bare et lille dukkehus, der er fisket fra storskrald.

HISTORIE:

Den virkelige station blev under navnet Balke trinbræt opført af snedkermester Johs.Munch, Nexø. (Senere kaldet Kannikegaard). Samme type opført af forskellige entreprenører var bl.a. Rønne N., Rønne Ø., Køllergaarde og Pilemølle.
Kannikegaard Station er model af Kannikegaard (Bornholm), udført i flamingo. Taget er af glasfibervæv. Denne station har fået plasticmaling og er lakeret med spraylak til udendørs anvendelse. Den er nem at bygge, blot tager karnappen ligeså lang tid som resten af bygningen. Ved siden af ligger banedirektørens bolig. Det er en model af mit eget hus, model fra 2008, materiale: plasticrester og gammelt skrammel. Modellen blev bygget på et tidligt tidspunkt i Havebanens tid og havde placering flere steder, alt efter hvordan Havebanen blev udvidet og haven ændrede sig over de 25 års forløb. Navnet har også været et andet: f. eks. "Hækkerup". Herunder placeringen før flytningen i 2016.

Havebanen havde sin egen havebane. I den virkelige verden er det størrelse "z", 1:225, hvilket er 10 gange mindre end LGB-størrelsen. Hvis havebanen var den virkelige verden, ville havebanens havebane så være 1:10, hvilket jo så ville være godt det dobbelte af hvad havebaner plejer at være, hvis du ellers stadig kan følge argumentationen. Havebanens havebanestation måler ca. 9 cm i længden og er lavet i gasbeton, hvilket ikke er noget godt materiale til den lille størrelse. Jeg har aldrig før været ude for  en havebane til en havebane, så alt er på det eksperimentelle stadium. Der skal nok bruges andre materialer, men der er andre vanskeligheder at overvinde.  MY lokomotivet er en hjemmebygget attrap. Jeg tror ikke på, at Märklin mini-club har godt af at stå ude. Et andet problem er en lille besøgende dreng, der vil køre skubbe-tog med MY-eren. Tredie problem er en hund i 1:1, der gerne vil rende rundt med små ting, derfor er MY og godsvogn omkranset med ståltråd og den lille modelhund på trappen er skruet fast. Hvis man nu anlagde det indendørs kunne man bruge det japanske T-tog der har en sporvidde på bare 3 mm.

Havebane-Havebane banen med tilhørende tog blev skrottet ved det store salg i 2016.


Oprettet: 01-05-09 Opdateret: 27-12-16