KWAI 1


Vel ankommet til hotel Karona Resort & Spa på Phuket får togtossen øje på nogle spøjse havemøbler. En nærmere undersøgelse godtgør, at der er tale om brugte smalsporssveller, og jeg får at vide, at de er hentet i Kanchanaburi, det er udgangspunktet for kwaibanen, også kaldet "Dødens Jernbane".

Vi har allerede hjemmefra bestemt os for at købe 3 overnatninger i Bangkok. Med den alder jeg har, er der ikke så store chancer for at jeg kommer til disse egne igen, så Kwai står på besøgslisten. Vi beholder bare Karonahotellet til vores habengut mens vi er i Bangkok.

Vi har bestilt en guided udflugt hjemmefra Danmark.Vi kunne billigere have taget med toget helt fra Bangkok, nu starter vi i stedet i Kanchanaburi og ser nogle af de mange soldatergrave, vi besøger lille museum. Byggeriet af jernbanen startede fra begge ender i september 1942, 263 km i Thailand og 152 km i Burma (kilde JEATH Museum). Efter det første japanske overslag ville det tage 5 år at bygge banen, men allerede i efteråret 1943 nåede linierne sammen ved De tre Pagoders Pas i den nordligste del af den Thailandske provins Kanchanaburi. Foruden de 30000 krigsfanger deltog også 100000 fanger fra Indien, Malaysia, Singapore, Burma og Thailand, og fra begge grupper døde mere end halvdelen af underernæring, tropesygdomme, hårdt arbejde og mishandling fra japanerne.

Vi kommer frem til broen fra floden. De buede sektioner er de oprindelige. Den kunne altså godt gøre sig hjemme på havebanen.Souvenirsælgerne har åbnet deres boder, og toget er heldigvis forsinket ½ time,

så der bliver også tid til at gå en tur på broen. De mange turister må vi affinde os med.
Ved Kwai Yai stationen findes en opstilling af jernbanemateriel fra krigsårene.
Vi har det bedste tilbage, nemlig selve togturen. Vi venter bare på toget. Vil du med videre, så klik


Karonahotellet er meget hyggeligt. Det har en god placering i den sydlige ende af Karonabugten med stranden lige nedenfor og Kata bugt endnu mere fredfyldt bare 10 minutters gang ned gennem byen. Hotellet ligger på en lille skråning hvor Tsunamien ikke kan nå op. Anbefales.

Oprettet: 08-06-06 Opdateret:08-06-06