FABRIKATIONSSKILTE

og litreringsskilte af "messing" og "hvidmetal" til lokomotiver og vogne

frichs34.gif (3309 bytes)

Ved hjælp af et computer-tegneprogram, f.eks. "paint", skrives på sort eller skraveret baggrund (den tegner du selv) i god læselig størrelse den ønskede tekst. "FRICHS" er sædvanligvis skrifttypen Rockwell Extra Bold. Skiltet spejlvendes og udprintes.
På en fotokopieringsmaskine nedfotograferes skiltet til den ønskede størrelse, hvorefter der laves en transparent. Tryksværten skal være vandfast, og trykket skal være på den her viste side af billedet, for at være bedst beskyttet.
Skiltet klæbes på metalpladen med gennemsigtig, dobbeltklæbende tape, eller endnu bedre, hvis du har adgang til en lamineringsmaskine: klæb skiltet på metalfolie uden papirbagside og laminér. Metalfolie uden papirbagside bruges bl.a. også til julestads.   En papirbagside, som den der findes på sølvpapir vil nemlig trække vand og ødelægge skiltet.
Til sidst klæbes skiltet på lokomotivet/vognen med lim eller tæppetape. Du må regne med, at skiltet skal fornyes efter nogle år. Jeg har fornyet ét af mine skilte efter 5 år.

tilbage til lav-selv