SIGNALER TIL 30 KR.
Materialer:Jeg køber hos en vis futforhandler 2 plastikfatninger med pære som vist på billedet for 20 kr.Pærerne skal helst være med lille bulp. I et byggemarked anskaffes et aluminiumsrør, d=10mm, i brokkassen findes et stykke blik, helst aluminium, det skærer ikke så voldsomt som dåseblik, et stykke plastik kan også bruges.
I blikket udbores 2 huller til pærerne d=10 mm, hvilket også er diameter på fatningerne.Bruges blik krølles flappen, så den passer omkring røret. Det fastgøres på bagsiden med popnitter. Bruges plastik undlades flappen, og de fast- gøres på forsiden. Størrelsen af pladen afgør du selv, det er din bane. Til LGB er højden 5 cm god. Fatningerne monteres i hullerne, og ledningerne trækkes ned gennem røret. Vil du gøre mere ud af det, så bor et hul på siden af røret til ledningerne som vist på tegningen. Det ser pænere ud, men det er lidt svært at trække ledningerne igennem. Pærerne får en kasketskygge af et stykke skråt afskåret kuglepen. Skyggen monteres med kontaktlim. Hvis røret er 25 cm langt har du, så det kan stikkes godt ned i jorden. Til sidst males pladen sort.
Selvom relæ og kontaktskinner ikke er medregnet i prisen, har du alligevel sparet et par hundrede kroner. Hvis du bliver træt af at tænde/slukke selv, må du på jagt efter et relæ, enten LGBs eller et vekselstrønsrelæ for at lave signal med indflydelse på toggangen. Se siden med skinnekontakter hvordan du selv kan fremstille det for 10 kr., så du får råd til nogle flere skinner.
tilbage til lav selv siden
tilbage til hovedMENU

Oprettet: 04-06-98 Opdateret: 22-06-00