Schweiz på smalspor 1.

Det hører til sjældenhederne at der på én gang er både penge, tid og en rejsekammerat til en togtossetur, men det skete i 1999. Fruen er ikke til tog. En af mine voksne døtre ville så forfærdelig gerne ud og rejse, men havde ikke råd. Hun slog til med det samme, da ideen blev forelagt: tog hver dag, men selvfølgelig også tid til seværdigheder og lidt ud om aftenen.

Schweiz er et dyrt feriested, så det kom an på at udnytte tiden optimalt. Pengene skal jo heller ikke øses ud til ingenting, fattige tider kan hurtigt komme igen. Til gengæld for det dyre er alting i landet gennemorganiseret, så man kan regne med at trafikkøreplanerne holder. Vi anskaffede Swiss-pass, der giver ret til ubegrænset tur på alle statslige trafikmidler i 8 hele dage. På private ruter er der betydelig prisreduktion. Vi fløj til Zürich, da jeg tænkte at vi nok fik rigeligt af tog i Schweiz. Hjemmefra havde vi også bestilt hotel i Luzern og Brig hos DSB. En omhyggelig plan blev udarbejdet for at udnytte tiden og Swiss-passet til det yderste, med et par alternativer selvfølgelig, af hensyn til vejrliget. Der er visse steder nemlig, der fordrer absolut godtvejr. Alligevel, Murpheys lov: hvis noget kan gå galt, så gør det det også!

Til den første dag havde vi anskaffet Swiss Transfer Ticket, der giver reduceret pris fra lufthavn til opholdssted ligegyldig hvor i Schweiz. På den måde kom vi op på 9 dage og havde den første dag til at komme lidt til rette og kigge på Luzern. Det er en overordentlig nydelig by med de lukkede middelalder-træbroer over floden Aare, bymuren, Thorvaldsens løve-monument og en dejlig søbadeanstalt. Her er oversigtskortet:

Du kan nu vælge imellem at være nysgerrig ved at klikke svejts2, (Den 30.8.04 blev der foretaget en kompression af billederne.) eller tak for nu og retur  startsiden