VENDESLØJFE

med automatisk ompoling

LGB bryder sig sikkert ikke om denne løsning til 125 kr. : man tager et vekselstrøms universalrelæ. Der findes flere, som egentlig er beregnet til H0, de kan snildt anvendes. Er vi udendørs vil jeg anbefale Roco universalrelæ nr.10019, det fås som nyt for lige over 100 kr. og har den fordel, at det kan sidde udendørs hele året, i en lukket kasse, forstås. Skulle det efter en årrække gå til og udskiftes, har vi alligevel sparet mange penge. Vi skal så også bruge to af de hjemmelavede kontakter til 10 kr./stk. som er beskrevet på lav-selv-siden. Der skal laves to isolerede skinneafsnit i sløjferne. Her vil jeg anbefale LGBs Isolier-Schienenverbinder nr.10206, gammelt nr. 5026. De er ganske billige, men vil du spare, så kan du selvfølgelig undlade dem og i stedet skrue skinnen fast på et stykke træ (anbefales ikke). Her følger så opstillingen trin for trin:

Ovenstående er vist strømtilslutningen på de isolerede skinnestykker i sløjferne. Roco-relæet er tegnet i overstørrelse øverst til venstre.

Ovenstående viser hvordan kontakterne tilsluttes vekselstrømstransformatoren, eller vekselstrømsudtaget på din LGB transformator. Ledningerne på relæet fastgøres bedst med lodning i stedet for at anvende de medfølgende klemmer.

Ovenstående viser, hvordan kørejævnstrømmen forbindes via relæet.

Ovenstående viser samlet de 3 foregående diagrammer. Rigtig god fornøjelse. Køb nogle flere skinner for de penge du sparede.

til lav-selv-siden